LT | EN
  • Praktinis seminaras medinės architektūros paveldo tema

    Publikuota rugsėjo 9, 2020 - Naujienos, Projektai

    PRAKTINIS SEMINARAS

    „MEDINIS LIETUVOS ARCHITEKTŪROS PAVELDAS NUO KAIMO IKI DVARO”

    2020 m. rugsėjo mėn. 17-20 d. Lietuvos liaudies buities muziejaus Salų II etnoarchitektūriniame kaime vyks praktinis seminaras, skirtas Lietuvos medinio kultūros paveldo tradicinių, specialiųjų statybos technologijų, meistrystės ir restauravimo amato pažinimui. Kviečiame klausytis teorinių paskaitų, kurios suteiks žinių apie medinių pastatų, šildymo sistemų (krosnių, kaminų) priežiūrą ir tvarkybą, langų, durų ir kitų architektūros detalių restauravimą, o taip pat pirties architektūrą, įrangą, papročius ir tradicijas. Tačiau didžiausias dėmesys seminaro metu bus skiriamas praktiniams užsiėmimams: pastatų išorės ir vidaus elementų apžiūrai ir įvertinimui, stalystei, dailidystei, krosnininkystei ir pirtininkystei, langų, langinių, durų, šulinių medinių dalių ir kitų medinių architektūros detalių restauravimaui, pamatų ir sienų tvarkybai ir kitoms.

    Seminaro programą rasite čia.

    VšĮ Kultūros paveldo akademija, įgyvendindama daugiau nei 10 m. tradicijas turintį tęstinį projektą, siekia į projekto teorines ir praktines veiklas įtraukti tiek medinių kultūros paveldo objektų savininkus, tyrėjus, tiek visus asmenis, besidominčius medinės architektūros tyrimais, išsaugojimu, tradicine meistryste, o taip pat atkurti bei aktualizuoti sparčiai nykstančius Lietuvos medinio kultūros paveldo objektus.

     Svarbi informacija dalyviams:

    • Registracija į seminarą vyksta iki 2020 m. rugsėjo 15 d. Dalyvių skaičius ribotas. Galima dalyvauti nepilnoje mokymų programoje.
    • Dalyviai turi galimybę apsigyventi muziejaus patalpose, būtina atsivežti savo patalynę arba miegmaišį. Dalyviams suteikiamas dalinis maitinimas.
    • Mokymų dalyviams suteikiami dalyvio pažymėjimai.
    • Priklausomai nuo oro sąlygų ir nenumatytų aplinkybių programa gali būti koreguojama.
    • Renginio metu privaloma laikytis visų prevencinių COVID-19 priemonių.

    Kontaktai registracijai: Agnė Žilinskaitė, tel.: 861381889, el. p.: zilinskaite.agne@gmail.com 

    Organizatorius – VšĮ Kultūros paveldo akademija

     Partneris – Lietuvos liaudies buities muziejus

     Projektą dalinai finansuoja – Lietuvos kultūros taryba