LT | EN
  • Projektas „Vasaros archeologijos mokykla 2017“ tęsiasi!

    Publikuota birželio 22, 2017 - Projektai


    2017-aisiais metais VšĮ Kultūros paveldo akademija tęsia gilias tradicijas turintį projektą ir organizuoja „Vasaros archeologijos mokyklą“, įvairiomis formomis gyvuojančią nuo 1997 m.

    Pagrindinis vasaros archeologijos mokyklos tikslas – vykdyti motyvuoto ir gabaus istorinės bei archeologinės pakraipos jaunimo neformalius kultūros paveldo bei archeologijos srities mokymus vasaros atostogų metu.

    2017 m. birželio 26 d. – liepos mėn. 2 d. vyresniųjų klasių moksleiviai iš Utenos ir Mažeikių rajonų dalyvaus Jutonių (Dubingių) pilkapyno archeologiniuose tyrimuose (Švenčionių r.), susipažins su pagrindiniais kultūros vertybių tyrimo būdais, archeologinių tyrimų metodika, naujausiomis skaitmeninėmis paveldo dokumentavimo ir tyrimo technologijomis bei alternatyviais metodais.
    Projekto įgyvendinimo metu vasaros archeologijos mokyklos dalyviai bus supažindinami ne tik su archeologijos mokslo principais ir metodais, tačiau ir gretutinėmis sritimis: archeologine rekonstrukcija (“Gyvosios archeologijos” užsiėmimai), antropologija, paveldosauga ir kt.

    Daugiau informacijos apie vykdomą projektą teirautis: VšĮ Kultūros paveldo akademija programų koordinatorius Ramūnas Šmigelskas, mob. tel.: 860334953, el. paštas: ramunas.smigelskas@gmail.com

    Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba bei Lietuvos archeologijos draugija.

    LAD_logotipas