LT | EN
  • KVIETIMAS dalyvauti Vasaros archeologijos mokykloje ’19!

    Publikuota gegužės 15, 2019 - Projektai

    2019 m. VšĮ Kultūros paveldo akademija tęsia tradiciją ir organizuoja „Vasaros archeologijos mokyklą 2019“ Dubingių piliavietėje, Molėtų rajone. Birželio 17-23 dienomis stovykla lauks aukštesniųjų gimnazijos, vidurinių mokyklų klasių mokinių, kurie domisi kultūros paveldu, istorija ir archeologija! KVIEČIAME REGISTRUOTIS IR DALYVAUTI!

    2019-ųjų Vasaros archeologijos mokyklos archeologinių tyrimų objektas – Dubingių piliavietė.  Dubingių pilis XIV – XVIII a. buvo Lietuvos kultūros, pramonės, gynybos centras, pilis susijusi su žymių to meto asmenų (Vytauto Didžiojo, Mikalojaus Radvilos Rudojo, Barboros Radvilaitės ir kitų) gyvenimu ir veikla. Stovyklos metu moksleiviams taip pat bus skaitomos teorinės paskaitos archeologijos, tarpdisciplininėmis,  kultūros paveldo temomis, organizuojami praktiniai „gyvosios archeologijos“ užsiėmimai, ekskursijos ir kiti laisvalaikio renginiai.

    Čia galite susipažinti su 2018 m. archeologijos mokyklos atradimais!

    Vasaros archeologijos mokykla – tai ilgametis tęstinis projektas, įvairiomis formomis įgyvendinamas ir puoselėjamas nuo 1997 m. Pagrindinis vasaros archeologijos mokyklos tikslas – vykdyti motyvuoto ir gabaus istorinės bei archeologinės pakraipos jaunimo neformalius kultūros paveldo bei archeologijos srities mokymus vasaros atostogų metu.

    Daugiau informacijos apie vykdomą projektą teirautis: VšĮ Kultūros paveldo akademija programų koordinatorė Agnė Žilinskaitė, mob. tel.: 861381889, el. paštas: zilinskaite.agne@gmail.com

    Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba bei Lietuvos archeologijos draugija.

    LAD_logotipas