LT | EN
  • Konferencija ir informacinis leidinys „Atgaivintas kultūros paveldas. EEE paramos Lietuvai rezultatai“

    Publikuota birželio 20, 2017 - Naujienos

    Per kelerius metus visoje Lietuvoje išsaugota net 19 vertingų kultūros paveldo objektų, kuriems buvo skirta 2009-2014 m. Europos ekonominės erdvės (EEE) finansinio mechanizmo programos „Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimas ir atgaivinimas“ parama. Šia programa buvo siekiama ateities kartoms išsaugoti bent dalelę turtingo ir įvairaus Lietuvos kultūros paveldo ir užtikrinti jo pritaikymą šiandieninėms visuomenės reikmėms, taip pat skatinti geresnį kultūros paveldo pažinimą ir priežiūrą. Prioritetas teiktas medinės architektūros išsaugojimui, kultūros paveldo tyrimų centrų įsteigimui, darbų užbaigimui pradėtuose tvarkyti kultūros paveldo objektuose, taip pat etnografinių kaimų architektūros ir žydų paveldo puoselėjimui.

    Programą vainikavo  LR Kultūros ministerijos kartu su Centrine projektų valdymo agentūra organizuota konferencija „Atgaivintas kultūros paveldas. EEE paramos rezultatai ir patirtys“, vykusi 2017 m. birželio mėn. 8-9 dienomis Palangoje. VšĮ Kultūros paveldo akademija darbuotojos Indrė Rutkauskaitė ir Agnė Žilinskaitė taip pat dalinosi projekto įgyvendinimo patirtimi bei perskaitė pranešimą “Mokymų visuomenei ir tarptautinio bendradarbiavimo nauda. Medinio Pavirvytės dvaro atgaivinimo atvejis”.
    Konferencijos programa
    Konferencijos akimirkos

    Lietuvos Respublikos kultūros ministerija taip pat parengė informacinį leidinį “Atgaivintas kultūros paveldas. EEE paramos Lietuvai rezultatai” apie EEE programos lėšomis finansuotų projektų veiklas ir rezultatus. Leidinyje pristatomi visi kultūros paveldo objektai, kurie finansavimo laikotarpiu buvo sutvarkyti, pritaikyti ir išsaugoti. Leidinyje taip pat rasite informaciją apie VšĮ Kultūros paveldo akademija įgyvendintą projektą „Lietuvos medinio kultūros paveldo aktualizavimas ir išsaugojimas bendradarbiaujant su Norvegijos kultūros paveldo specialistais ir pritaikant Norvegijos patirtį tvarkant Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko namą (unikalus kodas Kultūros vertybių registre – 36246)“.

    ELEKTRONINĘ LEIDINIO VERSIJĄ RASITE ČIA.

    Daugiau informacijos apie programą:
    www.facebook.com/EeaGrantsLithuania
    www.eeagrants.lt