LT | EN
  • Mokymai kultūros paveldo objektų savininkams (valdytojams) Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko name įvyko!

    Publikuota rugpjūčio 2, 2016 - Uncategorized

    pavirvyte_2016_vasaris (4)2016 m. vasario 10 – 12 dienomis Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko name (Pavirvytės g. 14, Pavirvytės km., Viekšnių sen., Mažeikių r.) vyko MOKYMAI KULTŪROS PAVELDO OBJEKTŲ SAVININKAMS (VALDYTOJAMS). Mokymai – viena iš VšĮ Kultūros paveldo akademija kartu su partneriu iš Norvegijos karalystės įgyvendinamo projekto „Lietuvos medinio kultūros paveldo aktualizavimas ir išsaugojimas bendradarbiaujant su Norvegijos kultūros paveldo specialistais ir pritaikant Norvegijos patirtį tvarkant Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko namą (unikalus kodas Kultūros vertybių registre – 36246)“ veiklų.

    Mokymų metu dalyviai turėjo galimybę išgirsti apie projektą, jo vykdymo eigą, susipažinti su kultūros paveldo objektų tvarkybos darbų finansavimo ir kompensavimo galimybėmis. Taip pat šiuose mokymuose buvo labai daug praktinių patarimų t.y. kaip prižiūrėti ir saugoti parketus, stogus, langus ir duris, kaip sumažinti energijos sąnaudas, koks yra galimas natūralių apdailos medžiagų pritaikymas, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos atstovai pristatė pačias aktualiausias teisės aktų naujoves, kurias turėtų žinoti kultūros paveldo objektų savininkai ir valdytojai.

    Mokymai pritraukė Vilniaus universiteto, Kurtuvėnų, Barbolaukio, Sližių, Renavo, Pavirvytės, Paliesių dvarų savininkus ir valdytojus bei Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos atstovus.

    Projektas finansuojamas pagal Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo 2009-2014 m. periodo Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimo ir atgaivinimo programą. Šio projekto tikslas – Lietuvos medinio kultūros paveldo aktualizavimas ir išsaugojimas bendradarbiaujant su Norvegijos kultūros paveldo specialistais ir pritaikant Norvegijos patirtį tvarkant vertingą Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko namą (unikalus kodas Kultūros vertybių registre – 36246).

    Fotonuotraukų autoriai: Agnė Žilinskaitė, Indrė Rutkauskaitė, Antanas Naujokas.

    Projektą bendrai finansuoja Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija pagal Europos ekonominės erdvės finansinį mechanizmą ir Lietuvos Respublika.

    Daugiau informacijos apie projektą: projekto vadovė Indrė Rutkauskaitė, tel./faks. (370 5) 2619886, mob.tel. +37068413902, el.paštas: indre.rutkauskaite@vda.lt

    eea_grants_logos_h_lt_jpg