LT | EN
  • Antrieji mokymai visuomenei Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko name įvyko!

    Publikuota rugpjūčio 2, 2016 - Uncategorized

    pavirvyte_2016_sausis (7)2016 m. sausio 26 – 28 dienomis Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko name (Pavirvytės g. 14, Pavirvytės km., Viekšnių sen., Mažeikių r.) vyko antrieji MOKYMAI VISUOMENEI. Mokymai – viena iš VšĮ Kultūros paveldo akademija kartu su partneriu iš Norvegijos karalystės įgyvendinamo projekto „Lietuvos medinio kultūros paveldo aktualizavimas ir išsaugojimas bendradarbiaujant su Norvegijos kultūros paveldo specialistais ir pritaikant Norvegijos patirtį tvarkant Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko namą (unikalus kodas Kultūros vertybių registre – 36246)“ veiklų.

    Mokymų visuomenei dalyviai turėjo galimybę išgirsti apie projektą, jo vykdymo eigą, susipažinti su kultūros paveldo objektų tvarkybos darbų finansavimo ir kompensavimo galimybėmis, suprasti daugiau apie kultūros paveldo apsaugos ištakas ir aktualijas, jų apskaitą bei kokie teisės aktai kultūros paveldo apsaugą reglamentuoja. Taip pat turėjo galimybę sužinoti, kodėl yra reikalinga atlikti kultūros paveldo objektuose tyrimus, koks yra tautinių mažumų kultūros paveldas ir kaip apsaugoti kultūros paveldo objektus nuo gaisrų. Mokymų metu vyko teoriniai ir praktiniai užsiėmimai išvardintomis temomis.

    Mokymai pritraukė Viekšnių bendruomenės, Šerkšnėnų senūnijos, Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto atstovus, dvarų savininkus, meistrus, statybos, paveldosaugos ir remonto organizacijų atstovus, klebonus iš visos Lietuvos.

    Projektas finansuojamas pagal Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo 2009-2014 m. periodo Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimo ir atgaivinimo programą. Šio projekto tikslas – Lietuvos medinio kultūros paveldo aktualizavimas ir išsaugojimas bendradarbiaujant su Norvegijos kultūros paveldo specialistais ir pritaikant Norvegijos patirtį tvarkant vertingą Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko namą (unikalus kodas Kultūros vertybių registre – 36246).

    Fotonuotraukų autoriai: Agnė Žilinskaitė, Indrė Rutkauskaitė, Antanas Naujokas.

    Projektą bendrai finansuoja Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija pagal Europos ekonominės erdvės finansinį mechanizmą ir Lietuvos Respublika.

    Daugiau informacijos apie projektą: projekto vadovė Indrė Rutkauskaitė, tel./faks. (370 5) 2619886, mob.tel. +37068413902, el.paštas: indre.rutkauskaite@vda.lt

    eea_grants_logos_h_lt_jpg