LT | EN
  • Įgyvendinti medinių langų ir durų restauravimo mokymai!

    Publikuota birželio 22, 2016 - Projektai

    mokymu_foto_20162016 m. gegužės – birželio mėn. Lietuvoje vyko nemokamas medinių langų ir durų restauravimo mokymų ciklas. Mokymai vyko Dieveniškėse, Kaune ir Viešvilėje. Visi mokymai truko po 4 dienas, kurių metu dalyviai išmoko visų langų restauravimo etapų. Taip pat vyko paskaitos, diskusijos ir ekskursijos, kurios padėjo geriau suprasti medinės architektūros vertę ir problematiką.

    Mokymuose dalyvavo medinių namų savininkai, restauravimo specialybių studentai, architektai ir kiti suinteresuoti asmenys. Praktinius užsiėmimus vedė medžio meistrai: Kęstutis Cikanas, Laimonas Bartkus, Romas Valantis, Saulius Sakalas, Vegard Røhme (NOR), Egil Martens (NOR). Teorinius: Kęstutis Cikanas, Rasa Bertašiūtė, Marte Boro (NOR), Ingrida Veliutė, Giedrė Jarulaitienė ir Indrė Baliulytė.

    Mokymus inicijavo ir finansavo LR kultūros ministerija, bendradarbiaudama su Norvegijos kultūros paveldo direktoratu pagal EEE finansinio mechanizmo programą “Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimas ir atgaivinimas”. Mokymai įgyvendinti kartu su VšĮ “Kultūros paveldo akademija”, Medžio meistrų draugija ir specialistais iš Norvegijos.


    eea_grants_logos_h_lt_jpgLR_kulturos_ministerija_logo