LT | EN
  • Kvietimas dalyvauti mokymuose kultūros paveldo objektų savininkams!

    Publikuota vasario 8, 2016 - Uncategorized

    pavirvyte_naujaVšĮ Kultūros paveldo akademija kartu su partneriu iš Norvegijos karalystės įgyvendina projektą: Lietuvos medinio kultūros paveldo aktualizavimas ir išsaugojimas bendradarbiaujant su Norvegijos kultūros paveldo specialistais ir pritaikant Norvegijos patirtį tvarkant Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko namą (unikalus kodas Kultūros vertybių registre – 36246).

    Projektas finansuojamas pagal Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo 2009-2014 m. periodo Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimo ir atgaivinimo programą. Šio projekto tikslas – Lietuvos medinio kultūros paveldo aktualizavimas ir išsaugojimas bendradarbiaujant su Norvegijos kultūros paveldo specialistais ir pritaikant Norvegijos patirtį tvarkant vertingą Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko namą (unikalus kodas Kultūros vertybių registre – 36246).

    2016 m. vasario mėn. 10-12 dienomis kviečiame dalyvauti mokymuose, skirtuose kultūros paveldo objektų savininkams (valdytojams), kurie vyks Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko name!

    Mokymų pradžia: 2016 m. vasario 10 d. 10 val.

    Vieta: Pavirvytės dvaro sodybos dvarininko namas (Pavirvytės g. 14, Pavirvytės km., Viekšnių sen., Mažeikių r.).

    Mokymų metu turėsite galimybę išgirsti apie projektą, jo vykdymo eigą, susipažinti su kultūros paveldo objektų tvarkybos darbų finansavimo ir kompensavimo galimybėmis. Taip pat šiame seminare bus labai daug praktinių patarimų t.y. kaip prižiūrėti ir saugoti parketus, stogus, langus ir duris, kaip sumažinti energijos sąnaudas, koks yra galimas natūralių apdailos medžiagų pritaikymas, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos atstovai pristatys pačias aktualiausias teisės aktų naujoves, kurias turėtų žinoti kultūros paveldo objektų savininkai ir valdytojai.

    MALONIAI KVIEČIAME VISUS NORINČIUS REGISTRUOTIS Į MOKYMUS!

    KVIETIMAS (.pdf)

    PROGRAMA (.pdf)

    Organizatorių kontaktai registravimuisi į mokymus: tel.: +37061381889, el. pašto adresas: zilinskaite.agne@gmail.com

    eea_grants_logos_h_lt_jpg