LT | EN
  • XXII Europos archeologų kongresas Vilniuje

    Publikuota liepos 22, 2015 - Uncategorized

    EAA 2016 VILNIUSEuropos archeologų kongresas – ilgas tradicijas turintis vienas didžiausių ir vertingiausių Europos mokslinių renginių, kasmet vykstantis vis kitoje Europos žemyno šalyje ir pritraukiantis vidutiniškai 1700-2500 dalyvių. Kongreso tikslas yra suburti Europos archeologijos ir kitų tarpdisciplininių mokslų tyrėjų, ekspertų ir mokslininkų bendruomenę bei pristatyti naujausius tyrimų rezultatus šioje srityje. Kiekvienais metais kongrese mokslines naujienas ir aktualijas pristato 800-1000 ryškiausių mokslininkų iš visų Europos kampelių. Kongresuose taip pat dalyvauja kviestiniai pasaulinio lygio mokslininkai ir kultūrologai, informacinius stendus eksponuoja jaunieji tyrėjai, mokslo įstaigos, studentai, bibliotekos ir leidyklos, įstaigų ir įmonių atstovai, teikiantys naujausias technologines inovacijas. Taip pat kongreso metu yra organizuojamos pažintinės ekskursijos, kuriose pristatomas tos šalies kultūros paveldas.

    Lietuvai yra suteikta garbė ir iššūkis šią tarptautinę bendruomenę pakviesti į Vilnių 2016 metais.

    XXII Europos archeologų kongresas vyks 2016 m. rugpjūčio mėn. 31 – rugsėjo mėn. 4 d.

    Pagrindiniai renginio iniciatoriai ir organizatoriai – Vilniaus universitetas, VšĮ “Kultūros paveldo akademija” ir Lietuvos archeologijos draugija. Renginio metu laukiama apie 2000 dalyvių.

    XXII Europos archeologų kongreso naujienas artimiausiu metu kviečiame sekti kongreso tinklapyje – www.eaavilnius2016.lt

    Jei turite klausimų, idėjų ar norėtumėte prisidėti prie šio renginio įgyvendinimo – laukiame Jūsų laiškų adresu: info@eaavilnius2016.lt