LT | EN
  • 2014 m. tęstinis projektas „Medinio Lietuvos paveldo išsaugojimo ir senųjų amatų profesijų atstovų mokymo aktualizavimas”

    Publikuota balandžio 13, 2014 - Uncategorized

    Viešoji įstaiga Kultūros paveldo akademija kartu su Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Telšių teritoriniu padaliniu 2014 m. tęsia projektą „Medinio Lietuvos paveldo išsaugojimo ir senųjų amatų profesijų atstovų mokymo aktualizavimas“.

    Šio projekto pagrindinis tikslas – įvertinti ir patikrinti specialistų, kurių profesinės veiklos rezultatai ir sprendimai lemia nekilnojamojo kultūros paveldo išlikimą, jo vertės požymius bei autentiškumą, kvalifikaciją, praktinę veiklą, profesinį patyrimą bei skatinti kvalifikacijos kėlimą, o taip pat apsaugoti medinį nekilnojamąjį kultūros paveldą nuo nekompetetingos ir nekvalifikuotos veiklos pasekmių.

    Projektas, kuris skirtas senųjų amatų profesijų atstovams, Telšių, Klaipėdos, Tauragės, Šiaulių, Marijampolės, Alytaus regionų savivaldybių valstybės tarnautojams, Telšių regiono bendrijoms ir kitiems viešiesiems juridiniams asmenims (tyrėjų, restauratorių, statybininkų, architektų organizacijų darbuotojams), šiais metais bus vykdomas Kulių seniūnijoje, Plungės rajone.

    Pagrindinis šių metų projekto uždavinys yra suorganizuoti teorinį ir praktinį seminarą, kurio teorinė dalis yra skirta Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos teisės aktų ir jų taikymo bei tvarkybos (konservavimo, restauravimo) metodikų temoms, o praktinėje dalyje bus vykdomi medinės Kulių kapinių Šv. Vyskupo Stanislavo koplyčios (u.k. kultūros vertybių registre 1536) stogo restauravimo ir konservavimo darbai, siekiant išsaugoti, atgaivinti ir puoselėti šių sakralinių paminklų kūrimo, statybos ir tvarkymo tradicijas. Teorinio ir praktinio seminaro įgyvendinimas numatomas š.m. birželio mėn.

    Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba prie LR Kultūros ministerijos bei Vilniaus dailiųjų amatų asociacija.

    Daugiau informacijos apie vykdomą projektą teirautis: VšĮ Kultūros paveldo akademija direktorė Indrė Rutkauskaitė, tel.: 85 261 98 86, el. paštas: indre.rutkauskaite@vda.lt