LT | EN
  • Seminarų ciklas „Kultūros paveldas ir priešgaisrinė apsauga“

    Publikuota spalio 3, 2012 - Uncategorized

    Viešoji įstaiga Kultūros paveldo akademija vykdo nekilnojamojo kultūros paveldo pažinimo sklaidos, atgaivinimo ir leidybos projektą – seminarų ciklą „Kultūros paveldas ir priešgaisrinė apsauga“. Pagrindinis projekto tikslas – kultūros paveldo apsaugos specialistams bei kultūros paveldo objektų savininkams ir valdytojams suorganizuoti seminarų ciklą apie priešgaisrinę apsaugą kultūros paveldo objektuose ir atrasti bendradarbiavimo galimybes, kurios įgalintų labiau išsaugoti kultūros paveldą nuo gaisrų bei atrasti sprendimus tinkančius kultūros paveldo vertingųjų savybių išsaugojimui taikant priešgaisrinės apsaugos reikalavimus.

    2012 m. spalio – lapkričio mėn. bus organizuojami teoriniai ir praktiniai seminarai, kurių metu bus nagrinėjamos žemiau išvardintos temos:

    1. tema – Gaisrinės saugos įgyvendinimo kultūros paveldo objektuose dažniausiai daromos klaidos;

    2. tema – Gaisrinės saugos įgyvendinimo kultūros paveldo objektuose praktiniai aspektai;

    3. tema – Reikalavimai ir rekomendacijos techninei kultūros paveldo objekto dokumentacijai;

    4. tema – Kultūros paveldo objekto gaisrinės saugos priemonių priežiūros reikalavimai ir mokymai.

    Kviečiame kultūros paveldo objektų savininkus ir valdytojus, kultūros paveldo apsaugos specialistus bei visus suinteresuotus asmenis registruotis ir dalyvauti seminarų cikle „Kultūros paveldas ir priešgaisrinė apsauga“!

    Projektu siekiama prisidėti prie gaisrų prevencijos, gesinimo galimybių tobulinimo. Taip pat tikimąsi atkreipti kultūros paveldo objektų savininkų ir valdytojų dėmesį, kad jie būtų pasirengę, kaip reikia elgtis gaisro atveju, nes jie atsako už meno vertybes, esančias jų muziejuose, bažnyčiose ir kituose kultūros paveldo objektuose. Taip pat savininkai ir valdytojai yra atsakingi ir už pačius kultūros paveldo objektus (pastatus ar pastatų kompleksus).

    Projektu taip pat bus skatinamas tarpinstitucinis (kultūros paveldo ir priešgaisrinės apsaugos) bendradarbiavimas, užtikrinantis kokybiškesnių sprendimų paieškos galimybę pritaikant kultūros paveldo objektuose priešgaisrinės apsaugos sistemas.

    Daugiau informacijos apie vykdomą projektą teirautis:

    VšĮ Kultūros paveldo akademija direktorė Indrė Rutkauskaitė, tel.: 85 261 98 86, el. paštas: indre.rutkauskaite@vda.lt

     Projektą dalinai finansuoja Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos.